בלוג הבריאות של נייצ׳רספרו

לקראת פורים - על צמחים ותחפושות...

itzik2

איציק ברדה, נייצ׳רספרו

לא רק בני האדם אוהבים להחליף דמויות ולעטות על עצמם תחפושות, מתברר שגם הטבע, שפורח כעת במלאו עוזו, אוהב להתחפש בתקופה זו. תופעה זו נקראת חקיינות. למעשה מדובר בהתחזות באורגניזם אחד שמחקה אורגניזם אחר, אנחנו תמיד רואים בשקר והתחזות כדבר שלילי, אבל בעולם הצמחים זה צורך קיומי בסיסי.

הסיבה העיקרית לתופעה היא לצורכי רבייה. צמחים שנמצאים במקום תלויים בחרקים, שמתפקדים כשליחים שמעבירים את את האבקנים לצמח אחר. הצמחים  מחפשים דרכים למשוך אותם אליהם ומשקיעים בלהידמות לחרק או לצמח אחר, בצורה או בריח.

למעשה צמחים מייצרים את מזונם בכוחות עצמם, בתהליך הפוטוסינטיזה, ובתהליך זה נוצר גם הכלורופיל  הכלורופיל הוא קבוצה של צבענים ירוקים בעלי מבנה כימי דומה שנפוצים בצמחים, אצות וחיידקים כחוליים (ציאנובקטריות), בים וביבשה. הצבענים האלה ממלאים תפקיד חיוני בתהליך הפוטוסינתזה, שמנצל את אנרגיית האור להפקת סוכר ממים ומפחמן דו-חמצני, ופולט תוך כדי כך חמצן, שחיוני לחיים בכדור הארץ.

השם כלורופיל נגזר מהמילים היווניות כלורוס (ירוק) ופילון (עלה). הוא בודד לראשונה בשנת 1817 בידי הכימאים הצרפתים ז'וסף ביינמה קאוונטו ופייר ז'וסף פלטייה. אולם רק במאה ה-20, יותר ממאה שנה לאחר מכן, גילו חוקרים שלמעשה קיימים כמה סוגים של כלורופיל ופענחו את המבנים שלהם. כיום מוכרים למדע שישה סוגים נפרדים של מולקולות כלורופיל, שמסומנים באות לטינית קטנה.

מבנה הכלורופיל מאפשר לו לבלוע אור באורכי גל שמיתרגמים לצבעים כחול ואדום. לעומת זאת, את האור הירוק (600-500 ננומטר) הוא מחזיר לעינינו, ולכן צמחים ואצות נראים לנו ירוקים. סוגים שונים של כלורופיל בולעים אור באורכי גל מעט שונים, דבר שמשפיע על הקליטה והניצול של אנרגיית האור בצמח.

 תרומת הכלורופיל לאדם: 

  • הכלורופיל רכיב חיוני בירידה במשקל ושמירה על משקל תקין ויציב הכלורופיל מכיל נוגדי חימצון היכול לסייע נגד רדיקלים חופשיים.
  • הכלורופיל מתחבר למולקולות של המתכות הכבדות ומונע את ספיגת הרעלנים בגוף.
  • כלורופיל מסייע לטיפול באנמיה אנמיה היא מצב שבו לאדם אין מספיק תאי דם אדומים ובריאים על מנת להעביר חמצן מהריאות לכל תאי הגוף. לאנמיה יש סיבות מרובות ומתקיימת כתופעה זמנית או קבועה וכמובן במצבי חומרה שונים. ניתן לפתח אנמיה כאשר הגוף אינו מייצר מספיק תאי דם אדומים ,הגוף מאבד תאי דם אדומים במהירות גבוהה מן הנורמה וקיימים גם מקרים בהם הגוף הורס את תאי הדם לפני שסיימו את תפקידם (120 יום).
  • חשוב לזכור כי המבנה המולקולרי של הכלורופיל , דומה מאד למבנה ההמוגלובין . עובדה זו הופכת את המעבר ממולקולת כלורופיל, למולקולת המוגלובין, לפשוטה ומהירה וללא דרישות אנרגיה גבוהות מן הגוף.

הכלורופיל הוא חומר הצבע הירוק בצמחים. הוא קולט את אור השמש בתהליך הפוטוסינתזה: תהליך ייצור האנרגיה בצמחים. הכלורופיל דומה במבנה שלו ובתכונותיו להמוגלובין, הצבע האדום בדם וזה שמוליך את החמצן לתאים. ההבדל היחיד ביניהם הוא שבמרכז המולקולה של ההמוגלובין נמצא אטום ברזל ובמרכז המולקולה של כלורופיל נמצא אטום מגנזיום. מזונות המכילים כלורופיל עוזרים לפעילות תקינה של מערכות שונות בגוף האדם

המידע מיועד לקהל מקצועי בלבד - מבוסס על מחקרים קליניים ומידע שפורסם

הבהרה:
משרד הבריאות קובע כי נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים והנוטלים תרופות מרשם- יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה

תוספי תזונה הנם תוספים לתזונה ולא באים להחליף או לשנות כל טיפול רפואי ו/או תרופתי בהמלצת הרופא. למען הסר ספק מודגש בזאת כי המוצרים המופיעים פה הינם לפי החוק תוספי תזונה ואינם תרופות. אין לראות במידע כאן ו/או במוצרים הנזכרים (אם נזכרים) ו/או באמור בנוגע לכל מצב גופני ו/או למוצר מסויים ככאלו שנועדו לאבחן, לטפל, לרפא או למנוע מחלה כלשהי. המידע בכתוב כאן הוא לא בגדר המלצה או הוראה או דרך לטיפול רפואי. משרד הבריאות קובע, בכל מקרה של בעיה רפואית יש להיוועץ ברופא המטפל לפני נטילת תוספי מזון וויטמינים.

על הקורא לדעת כי המידע כאן אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את המשתמש ו/או את הציבור. המידע כאן אינו בא לשמש כהמלצה ו/או הוראה לשימוש ו/או שינוי של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי. יש להיוועץ בגורם מוסמך כדי להתאים אישית לפי המצב הרפואי.

מוצרים שעשויים לעניין אתכם

You must select your brand attribute in Theme Settings -> Shop -> Brands
Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
התחל להקליד כדי לראות מוצרים שאתה מחפש.
חנות
רשימת משאלות
החשבון שלי
סל הקניות שלי
סל הקניות ריק.

נראה שעוד לא בחרת מה לקנות.

דילוג לתוכן