בלוג הבריאות של נייצ׳רספרו

חשיבות היופי בתקופת הקורונה

specialist-_0004_eyal

ד״ר איל קרמר, מומחה בכירורגיה פלסטית. מרצה בעל שם עולמי בתחום אסתטיקת הפנים

הרבה אנשים בימים אלו מספרים שהם פתאום רואים את עצמם יותר מיום רגיל וזה נובע כתוצאה מפעילות זום (zoom). עד היום, אומרת שני מהרצליה, הייתי מסתכלת על עצמי רק בבוקר לפני היציאה לעבודה, היום שהעבודה הפכה להיות מהבית ופגישות נערכות בזום אני רואה את עצמי הרבה יותר וכל קמט חדש מפריע לי … אנחנו חיים בעולם שבו גברים ונשים מנסים לעצור את הזמן, חוששים להזדקן ומחפשים דרכים לאנטי אייג'ינג. המילה 'קולגן' הפכה בשנים האחרונות ממילה הקשורה למוצרי קוסמטיקה, למצרך מבוקש שמגיע בתצורות שונות.

גם בישראל התפתח בשנים האחרונות תחום חדש בשם נוטרי-קוסמטיקה. תחום חדש זה כולל תוספי תזונה לבליעה עם שפע מוצרים, מכמוסות קולגן ועד קולגן באבקה ולא קרמים למריחה. דוגמא למוצר חדש בתחום הנוטרי-קוסמטיקה הוא קולגן ביואקטיב AMPM קיט. ערכה הכוללת 30 שקיקים של קולגן ביואקטיב צרפתי ביחד עם כמוסות של שמן זרעי רימונים וחומצה היאלרונית.

טרנד הביוטי התחיל במולדת הקולגן, יפן. היפניות ידועות בעור חלק במראה חרסינה מושלם בכל גיל. מיפן המשיך הטרנד והגיע בשנים האחרונים לארה"ב וגם אלינו. שמות חמים בעולם הקולנוע והדוגמנות מעידות על תוצאות יוצאות דופן ושימוש יומיומי כהרגל של בריאות. כך למשל ג'ניפר אניסטון מעידה על עצמה כי היא נוהגת לשתות כל בוקר שייק עם קולגן וגם הקרדשיאנ'ז משתמשות בקולגן. יש לציין, עיקר המחקרים והמדע מבססים שימוש יומיומי עם תוצאות קליניות דווקא במינונים הגבוהים של לפחות 5-10 גרם ליום.

האם נוכל להאט את קצב ההזדקנות שלנו אם נוסיף קולגן לתפריט שלנו? איך הוא משתלב בטיפולים אסתטיים? והאם לטרנד הביוטי יתווספו חומרי נוטרי-קוסמטיקה נוספים מעבר לקולגן? ביקשנו לברר עם ד"ר אייל קרמר קצת יותר פרטים על קולגן , שנשמע קצת כמו אבקת הפיות של טינקרבל. ד"ר קרמר הוא מומחה לכירורגיה פלסטית, בעל קליניקה משגשגת ועד לאחרונה רופא בכיר בבית חולים וולפסון.

מה זה בכלל קולגן?
ד"ר קרמר: "קולגן הוא החלבון העיקרי בגוף האדם. הוא מהווה בין 25% ל־35% מכלל החלבונים בגוף. הוא נמצא בדרמיס (השכבה האמצעית של העור), וגם בעצמות, בשרירים, בגידים ועוד. אלא שאחרי גיל 20 – יש בגוף שלנו פחות קולגן והגוף מייצר פחות ופחות קולגן."

וזו הסיבה שאנחנו מתגברים אותו בקולגן ממקור חיצוני?
ד"ר קרמר: "כן. למעשה, מדובר בכמה צורות שבהן אנחנו נעזרים בקולגן. הרפואה האסתטית הבינה שאנחנו עובדים קשה כדי להאט את תהליך ההתבגרות, אבל לא נותנים לגוף כלים להאט את התהליך.

"הטיפולים שלנו לשיפור איכות העור עובדים על גירוי העור לייצר קולגן, אבל ברגע שאין אבני בניין בגוף, התוצאה פחות מיטבית. ניסינו וראינו שנשים שלקחו תוסף קולגן באבקה מסוג קולגן טרומרין, הראו תוצאות טובות יותר".

"העולם הולך לטיפולים פחות פולשניים, כמו הזרקות של קולגן סטימולייטור, או לייזר במקום הזרקה.

אגב, חוץ משיפור העור, שימוש בקולגן תורם לסיכוך של המפרקים ושל העצמות. במילים אחרות, תמיד מרוויחים מצריכת קלוגן – השאלה רק כמה".

בנושא הזה, אפשר לומר שישראל מצטרפת למגמה עולמית?
קרמר: "בהחלט. ישראל מסתכלת על מה שקורה בעולם. בארה"ב ובאסיה הולכים לשילוב קולגן ממקור חיצוני, ועכשיו גם באירופה. ישנה עדיפות לצריכת קולגן ממקור ידוע של חברה בינלאומית כגון ניפי היפנית או רוססלוט הצרפתית. לחומרי הגלם שלהן יש מחקרים קליניים. בכל הקשור לנראות העור המינונים הגבוהים של 5-10 גרם ליום הם המינונים הנכונים."

קולגן באבקה – מה צריך לדעת?
אז מה צרכן צריך לדעת כשהוא מגיע למדף ובוחר תוסף תזונה שכתוב עליו "קולגן"?
קרמר: "ראשית, חשוב לדעת שהקולגן האיכותי יותר מגיע מדגים. שנית, כדי שהמוצר יהיה יעיל, צריך ריכוזים מסוימים. צריך לקרוא את האותיות הקטנות ולבדוק ריכוז. יש לבחור במוצר בריכוז של 5 גרם לפחות לבנות 30 פלוס, עם עדיפות ל-10 גרם ככל שהגיל מתקדם כדי שהוא יהיה יעיל. רבות מהמטופלות שלי השתמשו במוצרים של חברת נייצ'רספרו והתוצאות מדברות בעד עצמן".

"בנוסף, יש יתרון לאבקה על פני קפליות או טבליות מציצה, כי האבקה לא מתחמצנת ואותן צורות לקיחה לא מעניקות כמות נאה של קולגן".

"המלצה נוספת היא צריך להתאים את המוצר לגיל המטופל, לתוספים אחרים שהוא לוקח וכו'. בנוסף, צריך לבדוק את המטופל – למרות שזה מוצר מדף, ולכן שווה לקבל ייעוץ מקצועי".

אתה ממליץ על קולגן גם לנשים וגם לגברים?
קרמר: "בהחלט. בשנתיים האחרונות יש עלייה בטיפולים אסתטיים לגברים וגם בצריכת קולגן בקרב גברים. בעוד שנשים באות לטיפול מניעתי, גברים בדרך כלל מגיעים משום שהם רוצים לשמר את הקיים. הטיפולים מעט שונים, משום שהעור יותר עבה. מטרת ההזרקות לגברים היא להעניק להם פנים משולשים, לשמור על סנטר רחב. השימוש בקולגן מאפשר להם להפחית את כמות הטיפולים. כך למשל, גברים שמטופלים אצלי ונוהגים להגיע לטיפול כל ארבעה חודשים, יכולים באמצעות צריכה של קולגן להגיע לטיפול כל חצי שנה או 8 חודשים".

אז באיזה גיל אתה ממליץ להתחיל לצרוך קולגן?
קרמר: "לפי מחקרים בעולם, כבר בגיל 21 אנחנו נכנסים למאזן קולגן שלילי, לכן עדיף לקחת כבר בגיל הזה. כך דואגים שהמאגרים יהיו מלאים. אסייתיים צעירים עושים את זה, הם מודעים יותר לצורך ברפואה מונעת ולא רק ברפואה מטפלת. כשאני רואה מטופלת בוגרת – אני שואל אותה על הילדים שלה, כדי שהם יתחילו לצרוך קולגן לפני שהנזק נגרם, כי אז אפשר להשתמש בטיפולים קטנים.

"בכל מקרה, בלי קשר למועד שבו מתחילים – מה שחשוב הוא להתמיד, לא להישבר באמצע. צריך לקחת חודשיים רצוף כדי לראות את האפקט. המראה הכללי של העור נראה יותר גמיש, זה משפיע גם על הצוואר ועל הזרועות – אזורים שקשה לטפל בהם".

אתה מרגיש שמאז כניסת הסלפי והאינסטגרם לחיינו, יותר אנשים פונים לטיפולים אסתטיים?
"כן. יש יותר מודעות למראה ויותר ירידה לפרטים – אשר לפני הסלפי הייתה פחות מודעות אליהם. צעירים בעיקר באים בנושא של אף ושפתיים. הדרישות השתנו בגלל הזווית של צילום מלמעלה – יש קפלים שבולטים יותר כשאנשים מצלמים מלמעלה. ודאי שזה משפיע".
 
מה החומרים העתידיים בתחום תוספי התזונה לתמיכה בחיצוניות?
"אני מתרשם שהשילוב של חומרים כגון שמן זרעי רימונים וחומצה היאלרונית כתוסף תזונה יקבל חשיפה ויותר מקום מרכזי. ישנה גם אצה בשם אסטקסנטין שביחד עם קרטונואיד בשם לוטאין יכולה לתרום לשמירה על העור מהשמש פה בארץ והענקת מראה עור בריא. אם משהי בכל זאת מעדיפה כמוסות, אני חושב ששילוב של קולגן עם ג'לטין, חומצה היאלרונית, ויטמין סי וביוטין יכולים לסייע.

"תחום הנוטרי-קוסמטיקה ילך ויגדל. אין ספק. כדאי לקנות מוצרים של חברות מתמחות, המשלבות חומרי גלם בינלאומיים, כאלו שנחקרו ונמצאו יעילים. מהבחינה הזו, אני מרגיש שבסדרת 'פרפקט ביוטי' של נייצ'רספרו הישראלית מקפידים על שילוב חומרי גלם חדשניים ואיכותיים, מבוססי מחקר ומדע."       

המידע מיועד לקהל מקצועי בלבד - מבוסס על מחקרים קליניים ומידע שפורסם

הבהרה:
משרד הבריאות קובע כי נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים והנוטלים תרופות מרשם- יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה

תוספי תזונה הנם תוספים לתזונה ולא באים להחליף או לשנות כל טיפול רפואי ו/או תרופתי בהמלצת הרופא. למען הסר ספק מודגש בזאת כי המוצרים המופיעים פה הינם לפי החוק תוספי תזונה ואינם תרופות. אין לראות במידע כאן ו/או במוצרים הנזכרים (אם נזכרים) ו/או באמור בנוגע לכל מצב גופני ו/או למוצר מסויים ככאלו שנועדו לאבחן, לטפל, לרפא או למנוע מחלה כלשהי. המידע בכתוב כאן הוא לא בגדר המלצה או הוראה או דרך לטיפול רפואי. משרד הבריאות קובע, בכל מקרה של בעיה רפואית יש להיוועץ ברופא המטפל לפני נטילת תוספי מזון וויטמינים.

על הקורא לדעת כי המידע כאן אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את המשתמש ו/או את הציבור. המידע כאן אינו בא לשמש כהמלצה ו/או הוראה לשימוש ו/או שינוי של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי. יש להיוועץ בגורם מוסמך כדי להתאים אישית לפי המצב הרפואי.

מוצרים שעשויים לעניין אתכם

You must select your brand attribute in Theme Settings -> Shop -> Brands
Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
התחל להקליד כדי לראות מוצרים שאתה מחפש.
חנות
רשימת משאלות
החשבון שלי
סל הקניות שלי
סל הקניות ריק.

נראה שעוד לא בחרת מה לקנות.

דילוג לתוכן